Mariell Ehlin
Yoga World
Livsstil

To Life.

L’chaim är den judiska hälsningen som utropas när man skålar, och betyder “för livet, eller “långt liv”. Det har på något sätt alltid rimmat rätt för mig – idén om att hylla livet i vardagliga liksom festliga sammanhang. För två helger sedan var jag på samma kalas som Prinsessan Birgitta. Och inte bara var det kungliga celebriteter på gästlistan, utan detta var ett arrangemang som i allra högsta grad tillägnades livet.

Wings of LIFE Mala Bracelet av Amandas Malas och High-five stiftelsen.

Jontefondsgalan, som för tredje året i rad arrangerades i Göteborg, är en välgörenhetsgala som eldsjälarna Gunilla och Tommy Ivarsson från Jontefonden står bakom. Jontefonden arbetar för att öka livskvaliteten, skapa glädje och sätta guldkant för barn och ungdomar som väntar på nya organ eller som genomgått en organtransplantation, samt deras syskon.

Under detta glittrande arrangemang som hölls i en julsmyckad Eriksbergshall, blev vi under ledning av konferencier paret David Hellenius och Renée Nyberg underhållna av stjärnartister så som Jennifer Brown, Nanne Grönvall och Uno Svenningsson, samt delaktiga i starka berättelser om förluster och överlevnad. Det var en kväll som lockade till skratt och floder av tårar… Alla var vi där med en innerlig önskan om att tillsammans minnas, dela med oss samt bli påminda om kärleken till varandra och livet.

Jag var där med min syster Maria för att stödja livskraften bakom denna fantastiska organisation och som representant för vår egen stiftelse High-five stiftelsen, som vi startade till minne av vår älskade syster Martha Ehlin.

Martha fick en svår cancerdiagnos för 11 år sedan, hennes enda chans att överleva innebar en transplantation av fem nya organ. Det blev en lång väntan på nytt liv och en svår operation som hon efter många komplikationer överlevde. Vi fick rå om henne i sju år och under dessa år hann hon åstadkomma mer än vad någon av oss kunnat drömma om när hon som mest kämpade med att få livet tillbaka. Marthas arbete med organfrågan lever vidare på många sätt än idag, och har kanske blivit mest uppmärksammat genom Mer Organdonation som hon grundade tillsammans Peter Carstedt.

När Martha dog ville familjen starta en insamlingsstiftelse i hennes anda, därav föddes High-five stiftelsen.

High-five stiftelsen har precis designat armbandet Wings of LIFE Mala Bracelet i samarbete med Amandas Malas. Tjejerna bakom detta företag vet verkligen vad kvalitet är och deras produkter är inte bara fantastiska att bära utan bär en alldeles egen historia. Petra och Linda har båda varit tvungna att hitta kraft för att kunna leva ett balansera livet efter att de blivit föräldrar till var sitt döv-blint barn. Amandas Malas smycken och kläder stödjer utsatta barn i Indien.

Wings of LIFE Mala Bracelet är tillägnad Martha, för den människa hon var och till livet hon fick tillbaka tack vare nya organ. Den är tillägnad alla som väntar på ett nytt liv eller just genomgått en transplantation samt en uppmuntran att ta ställning i organfrågan.

De fem vita korallstenarna representerar Marthas nya organ. Det nya livet hon fick. De svarta lavastenarna symboliserar jorden vi lever på, av och med.

Armbandet går att beställa direkt från Amandas Malas webb shop. 50 kr av donerar Amandas Mala till High-five stiftelsen.

Så höj vattenflaskan, glögg-glaset eller vad än du skålar med i jul. Säg något som får dig att må bra, att le och glädjas åt allt du redan har och alla som finns i ditt liv!

L’chaim!
Mariell

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.