Mariell Ehlin
Yoga World
Livsstil

Ett liv fullt av valmöjligheter.

Vissa val vi står inför i livet är svårare än andra. Ofta beror inte svårigheten på att vi saknar information om vilka valmöjligheter vi har, inte heller vilket av alternativen som är mest rätt för oss. Jag tror svårigheten grundar sig i att de val vi gör definierar vem vi är som person och hur vi vill leva vårt liv. Och vad kan vara mer förvirrande än det, emellanåt?

If you can see yourself as an artist, and you can see that your life is your own creation, then why not create the most beautiful story for yourself?” ~Miguel Ruiz

Dricker du kaffet svart eller med mjölk? Väljer du att avsluta kvällen tidigt så du är pigg på morgonen, eller stannar du uppe efter att klockan passerat läggdags? Säger du ja till något du innerst inne önskat du sagt nej till? Från det att vi slår upp ögonen på morgonen gör vi val. Små som stora. Vi gör både medvetna och omedvetna val, både aktiva. och passiva val. Alla val vi gör, oavsett hur de görs, har något att säga om vem vi är som person och vad för slags liv vi önskar leva.

Om vi utgår från att det Miguel Ruiz säger i citatet ovan är sant, dvs att vårt liv är vår egen skapelse och vi har förmågan att fylla det med vad vi helst önskar, skulle det innebära att vi har mycket större kontroll över hur vårt liv utvecklar sig än vad de flesta av oss tror. Om vi utgår från det kan vi inte belasta andra för om vi är olyckliga, eller befinner oss på en plats i livet vi inte vill vara. Istället blir ansvaret större för att ta reda på vad som får vår livsglädje att flöda.

Ingen lever ett problemfritt liv. Saker sker som vi inte önskar skall ske, och det vi verkligen vill skall hända, händer inte. Vi har olika förutsättningar, föds med olika gåvor och begränsningar. Men oavsett bakgrund, erbjuder varje ögonblick oss alltid nya valmöjligheter.

Ju tidigare du börjar fundera över dina dagliga prioriteringar och vad som påverkar dina beslut, desto lättare kommer det bli att hantera situationer alla slags val.

Jag är övertygad om att jag inte är ensam om att ha en önskan om att få leva så nära min personliga sanning som möjligt. Och jag är också helt övertygad om att när vi medvetet och aktivt söker efter det som gör oss glada och inspirerade, guidar det oss i rätt riktning i livet. Vare sig det gäller på ett privat- eller yrkesmässigt plan.

4 kommentarer

  1. Underbart så bra formulerat och det är precis så det är , tack för all fin kunskap och kloks ord .saknar dig här i Göteborg ❤️🙏❤️Ses snart på mattan igen tills dess live your life
    As you want inside from your heart ❤️❤️

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.