Mariell Ehlin
Yoga World
LivsstilYoga

What you think you become.

Något jag funderat extra på det sista och som jag tror vi alla skulle kunna bli bättre på. Är något som vår stund på yogamattan ger oss chans att odla men som absolut inte bara hör hemma där. Något vi kan behöver bli påminda om i dessa stunder av stor oro i världen. Det handlar om hur jag, vi, tillsammans kan bidra till en vänligare och fredligare värld.

Eftersom vi redan vet att det finns oerhörd kraft i våra tankar, kanske det kan vara så att vi enbart genom att sätta en intention för våra handlingar och för den vi vill vara kan vi påverka både vår inre och yttre värld till det positivare?

En intention kan vara ett ord eller en hel mening som representerar en kvalitet eller kraft du önskar se mer av i ditt liv. Så som till exempel, mer tålamod, tillit, och kärlek… Eller en önskan om att bli mer närvarande, öppen och mindre dömande. Kanske är det en fysisk skada eller sjukdom du tampas med som behöver läkning. Eller något du önskar klarhet i, eller distans till.

Genom att rikta uppmärksamhet och medvetenhet till en specifik kvalité, tränar du hjärnan att motstå distraherande tankar och förbli närvarande i stunden. Och den största fördelen med det är att du ökar din förmåga att sortera ut det som är viktigt och undvika följa varje impuls och känsla som hjärnan skapar. När du vaknar på morgonen, går in i ett viktigt möte eller när du befinner dig på en plats i livet som känns osäker eller oklart. Det du väljer att fokusera på blir en del av den du är och den värld du lever i– oavsett om tanker är positiv eller negativ.

Det kan vara en liten handling som när jag beger mig ut med surfbrädan tex. Då sätter jag en intention för min tid på brädan. Jag bestämmer mig för syfte med att paddla ut i vattnet är. Är det att få största vågen eller att ha kul? Oftast har den att göra med att ha roligt i vattnet. Så oavsett om jag blir utspottad ur vågorna mer än jag surfar vågorna kan jag säga till mig att jag åtminstone har kul. Om jag märker att jag inte har det längre. Lämnar jag. Tar en kaffe och går in igen när jag känner pirret och glädjen komma tillbaka.

Att sätta en intention för något du tar dig för är en kraftfull handling. För när du delar med dig av den positiva energin du odlar med människor omkring dig, bidrar du till att göra världen lite vänligare och mer kärleksfull – en människa i taget.

Buddha lär ha sagt “Thousands of candles can be lighted from a single candle, and the life of the single candle will not be shortened. Happiness never decreases by being shared.” Precis som Buddha, är jag övertygad om att ljus vinner över mörker, och det positiva överväger det negativa.

Så nästa gång du får möjlighet, varför inte ta dig tid att noga välja en intention för det du gör. En längtan eller önskan som är personlig och känns betydelsefull. Något som erbjuder dig ett bredare perspektiv än det du ser precis framför dig. Med vetskap om att det inte enbart berikar ditt eget liv utan även människor omkring dig, och världen över. Och du gör detta till en del av ditt liv, kommer du ganska snart märka positiva förändringar i den värld du lever.

Vem vill du vara och vad för slags värld vill du leva i?

Peace

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.