Mariell Ehlin
Yoga World
Livsstil

All I want for Christmas …

Jag vet inte hur många gånger jag önskat kunna spela tillbaka tiden. Till då livet fortfarande var precis som det skulle vara. Jag kommer på mig själv att ge fantasin utrymme och makt att manipulera tiden. STOP! STANNA! SPELA TILLBAKA! hör jag mig själv säga. Jag dagdrömmer om en tid som inte längre finns, och vandrar tillbaka till åren innan det hände. Då allt var enkelt, bekymmerslöst, och till synes oändligt.

Julen står för dörren och familjer samlas. Då blir det extra tydligt att något fattas. Något haltar. Och att det alltid kommer vara så, från och med nu. Det var tre år sedan min syster Martha dog, i sviterna av en aggressiv cancer. Hon skulle precis fylla 39 år.

För alla som förlorat en familjemedlem eller annan närstående, vet att livet aldrig blir sig riktigt likt igen. Det är ett “före” och ett “efter”. Och svart på vitt konstateras att förlust inte är för enstaka utsatta. Förlust drabbar alla.

Livet efter vittnar om hur perspektiv skiftas och värderingar förändras. Julklappar som nu hellre investeras i det som inte kan köpas för pengar, i tid och upplevelser tillsammans med familjen. Och en ny förståelse och empati för andra som lider och saknar.

Genom det fruktansvärda föds märkligt nog något varmt och kärleksfullt. Något som förenar.

I morgon är det julafton. Och inget av det jag önskar ligger inslaget i ett paket under granen. Vår syster kan vi aldrig få tillbaka. Livet fungerar inte så. Men min längtan och det jag eftersträvar, och är övertygad om betyder allra mest i slutändan, är att få leva ett långt liv. Friskt, händelserikt, kärleksfullt. Det önskar jag åt alla och envar jultomten.

God Jul!

8 kommentarer

 1. God Jul finaste Mariell 🎄!
  Jag tänker på dig och din familj i juletider ♥️.
  Kommer sakna dig mycket när jag inte får träffa dig varje dag!
  Kramar Susanne

 2. Åh fina vän! Mitt hjärta går sönder när jag tänker på det du och din familj fick gå igenom och fortfarande gör😰Massa kärlek och kramar till dig o din familj och tack för att du påminner oss om vad som är viktigt i livet! Så lätt att man glömmer bort när livet susar förbi! Lovar att krama min syster extra mkt imorn o tänka på hur lyckigt lottad jag är!
  Önskar dig en fin jul och tänker på dig ♥️
  Hoppas vi ses snart

 3. Jag har tidigare nämnt detta och gör det igen. Du är “ett före och ett efter” för mig. Den dagen då jag som nedbruten, sjukskriven våt fläck ändå råkade hamna på ditt yogapass på fitnessfestivalen. Jag hade hjälpt till att packa goodie bags för hagabadet (tack Lina). Vi var klara och jag smet in och ställde mig längst bak till din höger. Du hade en blinkande tomteluva på dig och spred sån värme ända dit bak. Sen fick jag reda på att du dessutom fanns inom räckhåll då du har yogastunder på “mitt gym”. Jag hade tidigare bara yogat på kurser i Åsa (tack Anna Lygner Sederowski) men avståndet gjorde det oregelbundet. Testade samma kurser i Göteborg men saknade Annas värme. Och inte kan väl GYMYOGA ge mig detta så tanken att prova slog mig inte ens (fördommar, jag vet) . I det tillståndet jag befann mig i höll jag mig långt borta från den typen av miljö.
  Så fel jag hade. Tack vare stunden med dig där på svenska mässan vågade jag ta mig till dina klasser på gymet och sakta fick jag in rörelse och meditation i min vardag. Sakta sakta fick jag åter något att göra som hjälpte mig medan sorgen bearbetades. Du blev ett före och ett efter för mig.
  God Jul fina Mariell❤

  1. Kära Sarah, vilken fin hälsning.
   Tack snälla för så fina ord och för du delar med dig av det du gått igenom. Jag är så glad att du känner dig bättre och att du valde att stå kvar och möta sorgen. Steg för steg. En dag i taget.
   Det är svårt att sätta ord på vad det betyder för mig det du beskriver. Tacksamhet och lycka. Att få möta dig i din yoga och få delta i livet. Hands-on. Tack.
   God fortsättning. Varma kramar och Vi ses !

 4. Precis så. Ett före och ett efter och en önskan om att vrida tillbaka klockan.. Stor varm kram till dig och din familj ♥️

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.