Mariell Ehlin
Yoga World
Okategoriserade

Gör som Stig-Helmer Olsson.

Det sägs att vi människor tänker någonstans mellan 60.000 och 90.000 tankar på en dag. Så från det att vi stiger upp om morgonen till att vi lägger oss på kvällen har närmare 100.000 tankar svävat runt i våra huvuden!

Av alla dessa tankar är ca 90% “återvunna” tankar, dvs tankar vi redan tänkt en gång. Nittio procent!! Detta betyder alltså att enbart 10% av det du tänker idag är nya tankar! Hur kommer det sig att vi tänker samma tanke om och om igen?

Yogayama, Göteborg.

Det finns massor av böcker som beskriver hur vår hjärna fungerar och tankarnas livsmönster. När vi tänker en tanke skapas det en signalbana i hjärnan som stärks ju fler gånger du tänker samma tanke. Så, med andra ord blir det lättare och lättare att repetera en tanke du redan tänkt – oavsett om den är negativ eller positiv.

“–Jag kan flyga. Jag är inte rädd.” Alla minns vi väl Stig-Helmer från Sällskapsresan när han försökte komma över sin flygrädsla genom att upprepa denna mening om och om igen. Och det finns nu forskning som stödjer att tankens kraft fungerar – det du säger tillräckligt många gånger till dig själv, börjar du till slut tro är sant. Signalvägen i hjärnan blir starkare.

Stig-Helmer Olsson i Sällskapsresan intalar sig själv att han kan flyga.

Så om du söker en förändring i ditt liv, vill komma över en oro eller rädsla inför något. Kanske vill bryta en dåliga ovana, och helt enkelt undvika att din hjärna går på autopilot så fort du slår upp ögonen om morgonen, gör som Stig-Helmer. Använd tankens kraft. Upprepa en mening eller ett ord som stödjer ditt behov för åstadkomma den förändringen du längtar efter. Visualisera hur ditt liv skulle se ut med den förändringen.

What you think, you become.
What you feel, you attract.
What you imagine, you create.

– Buddha

Kortfattat skulle man kunna påstå att när vi lär oss kontrollera våra tankar, lär vi oss också kontrollerar vi vårt öde. Vi tränar våra tankar så de får oss förstå att vi är kapabla att skapa en verklighet som matchar våra behov. Det krävs arbete och beslutsamhet.

När vi yogar lär vi oss just detta!

Har du vägarna förbi Göteborg, välkommen in på en klass hos mig på Yogayama eller Hiyoga Masthugget.

Mariell

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.