Mariell Ehlin
Yoga World
LivsstilYoga

Något att sätta tänderna i…

Min höst började i tandläkarstolen. En spricka i en stor tand hade börjat göra sig tillkänna, och enda alternativet till läkning var att ta bort den. Om du dragit en tand tidigare vet du precis vad jag menar när jag säger att det är en inte-så-behaglig-upplevelsen trots att vår moderna läkarkonst numera erbjuder full bedövning under ingreppet. Dessutom har jag en fantastisk tandläkare som mötte min rädsla och fick mig att känna mig trygg och omhändertagen. Jag har två lagningar gjorda flera år tillbaka, men aldrig tidigare i mitt liv dragit en tand. Tänk, över 40 år har mina tänder trots allt gjort ett bra jobb.

Men detta dilemma är så klart mer el mindre ett lyxproblem. Även om det är rätt så förfärligt när tänder krånglar. Sett från ett större perspektiv är det dock ett relativt lätt problem och lösa, och en situation som inte sätter livet på sin spets. Däremot är det inte helt kostnadsfritt…

Men visst är det fascinerande hur man förväntar sig att kroppen skall fungera friktionsfritt, och först när den inte gör det förstår man att uppskattar hur värdefull varenda liten kroppsdel är.

“The body benefits from movement, and the mind benefits from stillness”

Något vi trots allt har fått en fin förståelse för, är vad som krävs för att hålla tänder så hela och rena som möjligt. Hur många gånger om dagen borstar du dina tänder tex..? Åtminstone en gång skulle jag gissa …

Att borsta tänderna har blivit en sådan naturlig och självklar del i vår vardag. Och tänk om vi på samma sätt vi lärt oss att regelbunden tandborstning motverkar karies, kan göra träning och hälsa till en naturlig del i vår vardag i syfte att öka välmående och stå mer motståndskraftiga mot skador och sjukdomar.

De positiva effekterna av att praktisera yoga är oändliga. Det vet vi redan. Och kortfattat kan man sammanfatta med att säga att yoga är motsatsen till stress. Och vi vet vad stress innebär för vår hälsa.

Det kan handla om att ta fem djupare och medvetna andetag varje dag, en promenad i skogen, eller boka klass på gymmet. Det du kanske inte alltid känner för eller tycker dig ha tid till, men som du vet du mår bra av att göra.

Och vill du yoga med mig finns jag på WearmyYoga Studio, Teknologgatan 5, Göteborg. Yogiflow klassschema, tisdagar och torsdagar, fram tom. 8 oktober. Yogiflow Time Center.  Drop-in och klippkort.

Jag undervisar även en klass Live, via Zoom:
https://zoom.us/meeting/registe/tJIvfumqrjIiHNUPxNRikwFpOZ5NsdjeW8Rc

På yogiflow.se ser du hela mitt schema för veckan.

Så slutligen, till dig som känner för att sätta tänderna i något…
Jag undersöker just nu möjligheten att anordna ett mindre retreat under ett veckoslut lite längre fram i höst. Gärna i Göteborg med omnejd. För att ge möjlighet att kunna koppla bort vår vardag en liten stund och bli påminda och inspirerade om värdet i att tillägna en extra stund till oss själva och vår egen hälsa.

Är detta något du skulle vara intresserad av, kanske har du tips på ställen du skulle vilja åka till, fundera och återkom. Jag tar tacksamt emot alla tips.

Ha en skön söndag och fin start på veckan!

Mariell

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.